mink – Shalom

augusztus 15, 2007

mink.jpg

Nyelv: Japán
Zenei stílus: pop
Megjelenés: 2007. február

 

1. Hold on to a dream
2. Eternal Love
3. if…
4. Innocent Blue
5. Omajinai
6. Moonburn (Original)
7. Sekai de Ichiban Kirei na Basho
8. Rescue Me ~Kimi ga ita Kara~
9. Secret Garden
10. Let’s start from here ~japanese version~
11. Like There Is No Tomorrow
12. Here by my side ~japanese version~
13. BLESSING OF LOVE
14. Here by my side (83key remix)

Album letöltése: itt (ha nem működne a link, szólj)

Nos, az album címe, a “Shalom” senkit se riasszon vissza, semmi zsidósággal kapcsolatos nincs az albumban, mielőtt még bárkit is félrevezetni a szó. 🙂

 

Mink egy koreai énekesnő (így jött a neve is: Made IN Korea), 23 éves, és jelenleg Japánban tevékenykedik. Az érdekessége a dolognak, hogy Koreában eddig egy kislemez vagy lemez sem jelent meg tőle, viszont már Amerikában is ismerek a nevét. A hangját sokan Utada Hikaru-éhoz hasonlítják, bár szerintem egyáltalán nem hasonlít a hangjuk.  Az énekesnőnek inkább kicsit rekedtes hangja van, de nagyon nyugtató, ami tökéletesen illik a lassú dalokhoz. Ezért is különleges valamennyire a számomra, mert ritkán hallok ilyen hangi adottságokat magukénak tudó jpop előadókat. Így mondhatom, hogy egy újabb kedvencet köszönthetek a személyében.

Az album többnyire lassú számokból áll össze, ez alól egyedül csak a Moonburn és a Here By My Side remixe kivétel. Az előbbi inkább kicsit R&B-s beütésű, a másik pedig egy diszkósabb változat. Akik egyik műfajt se szeretik, azoknak mondom, hogy ez ne riassza vissza őket, mert én se rajongom olyan nagyon egyikért sem, de nekem mindkét dal nagyon tetszik, sőt kedvenceim. És annak ellenére, hogy a lassú dalok vannak többségben, nem teszik unalmassá az albumot, mert így is változatos lett.

Én most 10/6-ot adnék rá, ha értékelnem kellene. Nem azért, mert rossz, de volt 4 szám, ami kevésbé tetszett, így most csak ennyit kap. Az albumot főleg azoknak ajánlom, akik szeretik a jpop számokat, némileg valami újra vágynak, vagy csak szeretik a lassú, nyugtató dallamokat.

Hozzászólás