mink – Together Again

november 3, 2007

minktogetheragain.jpg

Nyelv: Japán
Műfaj: Pop
Megjelenés: 2007. augusztus 8.

1. Together Again
2. Why Don’t You
3. I’d Forget To Breathe
4. Blessing You

A kisleme letöltése: itt (ha a link nem élne, szólj)

 

Ez mink 5. kislemeze, ami egyben az első is a “szezonális” kislemezei közt. Igen, ugyanis az énekesnő minden egyes évszakban megjelentet majd egy-egy kislemezt, ami az adott évszakot fogja szimbolizálna. Ez a kislemez a nyárt mutatja be nekünk mink-es stílusban, így ezúttal nem kapunk átlagos pop-slágereket, csak a jól megszokott mink-es dalokat, amik néhol a nyár sugározta vidámság és jókedv ellenére kissé szomorkásak is.
A Together Again a Vexille című CGI anime movie endinge, egy lassabb, könnyed dallamú szám, amiben mink hangja mellett a dob kap még nagyobb szerepet. Őt követi a Why Don’t You, ami már sokkal gyorsabb, a gitárnak köszönhetően kicsit latinosabb hangázvilágú dal. Ezután jön az I’d Forget To Breathe és ismét lelassulunk. Minimális zene, a nyár esti pihenés közben háttérzenének tökéletes. Végül pedig a kislemez záródalához érkezünk, a Blessing You-hoz. Mint a 2. szám, ez is gyorsabb, és az 1. szám után újra előkerül a dob.
Ami még meglepő lehet, az a borító. Legalábbis számomra, mert az eddigi albumjainak és kislemezeinek a borítóján egy animált nő volt, most pedig hirtelen – bár az egyszerűség még mindig dominál – egy állatot kapunk. Az meg ugyebár más kérdés, hogy miért pont ez az állat lett a kiválasztott a nyárhoz, amikor én tudtam volna azért a nyárhoz sokkal illőbb állatot mondani. Mindenesetre valamennyire egyedinek mondható.

Aki pedig most azt gondolná, hogy lehetek ekkora ökör, hogy egy nyári kislemezt az ősz közepén ajánlok, erre csak annyit mondanék, hogy bármelyik évszakban megállja a helyét, és csak ajánlani tudom azoknak, akik valami új hangra vágynak.

Hozzászólás