mink – mink II -endless love-

április 25, 2008


Nyelv: Japán
Műfaj: Pop / Ballada
Megjelenés: 2008. április 23.

01. Tomorrow to believe
02. Starry night
03. Aishiteru (I Love You) feat. Ishii Tatsuya
04. Cross My Heart (original)
05. Umarekuru Kodomotachi no Tame ni (For the Sake of the Children Just Born)
06. I dream
07. You Light Up My Life (Debby Boone feldolgozás)

Letöltés: itt

Akkor azzal kezdeném, hogy erősen átlagos lett ez most. De ha mindentől elvonatkoztatnék, akkor azt is mondhatnám, hogy a Shalom óta nem sikerült olyan albummal kijönnie, ami a nagyon jónál is jobb lett volna.

Szóval itt ez az album, amiről már egy hónappal ezelőtt tudtam, hogy lesz, és természetesen vártam is, de úgy tűnik, hogy kár volt. Ez amúgy elvileg mink “concept album”-ai között a harmadik, amit nem tudom minek fordítunk a leghelyesebben magyarul, de maradjunk annyiban, hogy egy adott témában/hangzásban stb.-ben válogatják össze a számokat és teszik azt egy lemezre.
Amit kifogásolok, hogy túl egyhangúra sikerültek ezek a számok. Mondjuk azért annyi emellé még legyen hozzátéve, hogy egy csak lassú számokból álló album azért nem feltétlenül lesz nagyon ‘színes’ úgymond, de legalább annyit lehetett volna menteni a helyzeten, hogy maga az énekhang lesz egy kissé sokkal változatosabb. Mert szintén itt van, hogy szerintem ezek a számok egyáltalán nem mutatják meg azt, amint mink tud nyújtani, kb. annyi jön le, hogy elénekelget és ennyi.
A következő dolog, ami nagyon nem jött be, az a PV. Nem elég, hogy maga az ahhoz adott dal, a Tomorrow to Believe is elég lassú meg unalmas, de ehhez készítettek egy méginkább unalmasabb és átlagosabb, olyan semmilyen klipet. Magamból kiindulva mondjuk, ha most meglátnám a tv-ben ezt a klipet, ami alapján azért eldönti a néző, hogy megveszi-e az albumát az előadónak vagy nem, az első benyomások nem lennének túl jók és 1 perc nézés után átkapcsolnék egy másik csatornára, majd igen hamar el is felejteném, hogy ez az egész megtörtént, annyira nem érdekelne. És akkor ezek után már nem is kérdéses, miért nem volt az eladási listán az 50 legtöbbet vett album között. Bár ez kicsit más dolog, meg sokkal összetettebb.
És akkor így a negatívumok után valami pozitívum is, az album közepe azért nem rossz. Az Aishiteru c. számmal az egyetlen problémám most, az a férfi énekhang, de amúgy azért klasszisokkal jobban szól, mint mondjuk az első szám. Akkor a Cross My Heart magasan a legjobb, és amúgy angol nyelvű. Az 5. szám pedig egy Off Course feldolgozás, amit akár kilehetett volna választani egy kliphez az első szám helyett.

Tomorrow To Believe PV

Hozzászólás