Dynamic Duo Vol. 4 – Last Days

október 3, 2008


Nyelv: Koreai
Műfaj: Hip Hop
Megjelenés: 2008. augusztus 21.

01. Intro ‘Last Dayz’
02. Don’t Block the Road
03. Solo (Feat. Alex)
04. Mother’s Bean Paste Porridge (Feat. Ra.D)
05. Trust Me (Feat. Supreme Team)
06. Beach Girl (Feat. JYP)
07. Make Up Sex
08. Want You Back (feat. 0C.D)
09. Good Love
10. Don’t Say Goodbye (feat. J)
11. Give Me the Light
12. Field Mice
13. Father (feat. Ra.D)
14. Breath (Feat. Sean2slow)
Letöltés

A Dynamic Duo, csak úgy mint például az Epik High, azon kevés koreai hip-hop csapatok/előadók közé tartozik, akiknek az albumaik iránt érdeklődöm és szívesen elhallgatom őket néha-néha. Ha jól emlékszem, úgy 2007 legelején ismerkedtem meg velük először, amikor egy koreai “All Star” albumon egy HwaYobi-val közös szám erejéig közreműködtek, és ez lett az a dal, ami nekem máig egyik kedvencem, amit szívesen előkeresek és akár órákig hallgatok. (Itt meg lehet hallgatni)
Ezt követően legközelebb 2007 nyarán találkoztam a nevükkel a 3. albumuk kapcsán, ami a “Enlightened” címet kapta. Az album középpontjában a szerelem állt, a számok nagy része erről szólt és olyan előadók tűntek fel rajta, mint például Bada, Bobby Kim (mondjuk az ő neve kevésbé ismert lehet) és Verbal Jint. Akkor, ugyan nem az egész album, de a nagyrésze tetszett.
Ez a legújabb, “Last Days” címmel kiadott lemez sem szenved nagy nevű előadókból és jó zenékből hiányt. Sőt. Talán mondhatom, hogy még kellemesebbet csalódtam, mert igazából ennyire meglepően jó albumot nem is vártam. A jól megszokott DD-s hangzást ötvözték néhol az elektronikus zenei stílusokkal (mint a drum and bass vagy a house), amihez hozzá jön még olyan előadók hangja, mint J, Park Jin Young (JYP) vagy Alex (Clazziquai), csak hogy a híresebb réteget nevezzem meg. Az albumhoz a “Solo”-ból készült klip, ami meglehetősen érdekes lett, de aki látott már korábban DD klipeket, az cseppet sem fog csodálkozni a képek láttán.

A megcélzott közönség nem a koreai Super Junior vagy a japán News, esetleg Kat-Tun csapatok fanbázisa lenne, de aki képes végighallgatni egy hip-hop számot és nem rühelli a stílust, annak mindenképpen ajánlatos ezzel is tennie egy próbát. Aki az Epik High-os számokat bírja, az is jó úton halad afelé, hogy a DD-s számok némelyike is elviselhető legyen számára vagy akár még szeresse is azokat.

Solo MV

(“HQ” verzió)

Hozzászólás